Automate your Marketing
with Womplify




 
My sweet Moments
Noorsidah azman
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-Oct-2009 08:20 Email | Share | | Bookmark
RaYa TaHuN 2009

Salam semua kengkawan….hehe…sory la yer..lambat sangat update….bukan apa…lepas je raya..bnayak sangat keja yg tertangguh dan di tambah lagi my maid yg lum datang..so bebudak ni makin agresif dan susah nak dilayan….hehe… tue pasal la lambat sangat nak update ni….apa2pun…minta maaf yer…lambat sgt nak jenguk fp kengkawan yer…

Raya tahun ni kita raya kat Miri dulu coz raya banyak benda yg tak siap2 lagi,di tambah tak larat nak driving time posa-posa ni,di tambah dgn my kids yg tak reti diam dlm keta…. So kita raya kat umah nenek ariff kat Miri je… jom layans picas ni yer…

Ni gambar2 di pagi raya kat umah nenek…sangatlah sunyi,coz papa ariff anak tunggal…rindu pula kampung halaman mumy…..mmesti sana best,ramai dan meriah…dgn gelagat anak2 saudara yang ramai.






Ni aksi2 mrk kalu beraya…ada2 je aktiviti diorg..






Balik kampung mumy raya kedua…



Ini je gambar yg mumy sempat ambik time open house ari tu…



Wednesday, 16-Sep-2009 08:14 Email | Share | | Bookmark
shoping...shoping...raya....

last weekend...kita org anak berank gie shoping sikit...tapi,punyala sesak dan di tambah dgn p\
perangai anak-anak yg macam ada share pula dlm mall tue....
jom layans..aksi-aksi hero n heroin ida ni kays...

Ariff n his sun glasses


Nuha & her style


Ni pula ariff dah awal2 buat perangai,dia tak mau gunting rambut.dan macam2 dia buat dkt saloon tu..siap baring2 lagi dpn pintu masuk saloon tu…


Mrk ni klu dah dalam keta tak reti diam..klu ariff laks,jap ke depan,jap lagi dok belakang..dah banyak kali tersungkur,tapi dah kebal..tak kenal sdh reti sakit…klu nuha pula,adakalanya mereka dua ni siap main tarik rambut lagi tu…memenatkan sangat..mcm manalah nak balik sabah dgn keadaan mcm ni…
[/URL]

Ariff pantang ada kesempatan..


Mumy dah cakap awal2 dgn papa,klu kita nak gie shoping,kita tak payah bawa balatentera ni..tapi papa ckp..tak apa..lets papa try 1st mcm mana rasanya…so mumy ok la..dah la keadaan sesak..boleh pula YANG ARIFF buat hal macam2..memenatkan dan mumy rasa nak pengsan kejar ariff sana sini…last2 papa ckp..’’’surrender’ dah..jom balik’’ papa pun dah tak larat nak kawal…lastly..mumy dapat sikit je baju2 diorg ni.


Yg ini pl,nuha dgn patung kesayangan dier…ms.elly…




Saturday, 12-Sep-2009 15:36 Email | Share | | Bookmark
selamat menyambut kedatangan syawal yang bakal tiba

Buat semua kengkawan yang nun jauh di sana..maaf zahir dan batin dari ida sekeluarga.semoga kita semua berbahagia menyambut kedatangan syawal ini.
sudi2lah terima kad raya dari ida serta keluarga...




Buat kengkawan Fp suma..terima kasih dgn ucapan kad raya ni...semoga kita semua mendapat keberkataan dan kegembiraan di pagi syawal tahun ini..berhati2 dalam perjalanan pulang ke kampung halaman dan dan bergembiralah bersama saudara mara kita semua...

Reen Mama Zaraa


Kad raya drp http://azani81.fotopages.com


Liya mama eyrfan


kurie


nosika.fotopages.com


Ibu princess& prince


Mama ain


putrimlm.fotopages.com


Mama ain-sofea


Ariff Putra sentiasa dengan ragamnya yang susah sgt nak snap pics dia.buat geram betul..


Nuha Almira ni pun dah mcm perangai abg dia gak...dah pdi marah-marah.


Papa masih sibuk walaupun time keja dah habis.hotline btl tepon papa ni...


Mumy…biasala ambik pic sdiri...


Selamat berbuka puasa,kita org berbuka kat seafood restaurent dpn opis papa je...


Miri Waterfront ni pun betul2 dpn opis papa..hari2 papa dapat tgk kapal keluar masuk.sejuk je pemandangan kat sini







Sunday, 6-Sep-2009 15:37 Email | Share | | Bookmark
selamat berhujung minggu




Wawa….penat sungguh melayan karenah anak2 ni…especially my ariff..non-stop..
Klu jalan gie mana-mana skrg dia dah tau reti membeli-belah dan tau pula bawa kita pegi area yang dia sangat2 suka…sabar je mumy ni ariff…terkejar2 dia sana sini..
Dia ni kalau dah lepas,suka hati dia je langgar org lain..dah badan kecik.. tapi tak kenal reti takut…sampai kalau dia jalan..and mumy ikut dia dari belakang..org suma geram dgn dia dan ada yg heran anak, siapaka yang hilang ni…tapi yang paling best..klu dia masuk kedai,mesti ada tauke bagi dia candy..mula2 malu tak mau ambil..tapi bila tgk adik ambik..dia pula yang rebut hak adik..cian adik…sabar je la adik…abg mmg mcm tu… Adik pula,dah tak boleh duduk diam dlm baby stroller..macam reti jalan…kalau dah dua2 pandai jalan…terpaksa mumy ikat kot…mana larat nak kejar2 mereka sana sini..mcm shoping complax diorg yang punya…mumy mmg surrender.. dah la tekak kering..dia pula bawa kita marathon dalam bulan2 posa ni….lama lagi ke suli (my maid) nak balik ni ker…mumy mmg dah menghitung hari sekarang ni… ceta pasal my maid pl..ni dah masuk seminggu lah juga dia tiada besama kami.memang terasa jugala...bukan juga di sebabkan dgn kerja2 rumah..cuma anak2 yang tercari-cari ketiadaannya....
ada suatu hari tu..awal2 pagi ariff bangun dari tido..terus berlari keluar rumah cari my maid kat area jemuran kain dan depan kolam ikan...coz kebiasaan awal2 pagi my maid kan jemur kain dan bagi makan ikan dan kucing serta menyiram pokok2 bunga.tapi bila ariff tgk tiada kat area tu..dia lari lagi kat bilik dan ketuk pintu bilik mandi...sedih gak tgk dia.. dan susah juga nak bagi dia faham yang suli pulg kampung... beberapa hari tu mmg dia tercari2 juga..dan time saya call suli kat kampung dia..saya bagi ariff cakap dgn suli di fon..ariff terus tutup muka dan kesat air mata..bila dgr suara suli...ariff terus tak mau cakap dgn suli lagi..pas tu ida pas fon degan nuha..nuha kebiasaan nya bila dgn suara org dlm fon dia diam je..tapi kali ni..bila dgr suara suli..dia banyak betum membebel mcm2(bahasa baby).bila ida ambik fon semula nuha nangis kuat...coz dia mau berterusan dgr suara suli...bila di tamatkan perbualan..nuha nangis dan marah sampai jam dua pagi...susah betul hati ida time tu...tapi bila dia dah penat nangis..nuha pun tertidur jg sendiri..sedih gak...mcm kehilangan mama pl diorg ni...
tapi skrg alhamdulillah..mrk mcm ok2 sikit..dan idapun dah malas nak buat call dgn suli dulu...takut mrk mencari lagi..hehe...

bila dah tak ada maid ni...kena la belajar dok sendiri...mereka ni klu dlm kerusi baby tu..tak pula reti dok diam-diam..tapi bila di letak mcm ni jak n pki talipinggang..baru reti...tapi mcm2 benda la yang di ambik pakai main...


yang ini..memang tak boleh lepas peluang..kalau dapat diapun nak driving sekali..tapi apa boleh buat ketinggian tak mengizinkan lagi..tapi apa yang kita buat..dia memang ikut sama...


inilah hasil yang mereka dapat setelah penat seharian maraton..




yang princess nuha ni..kalau dah penat..mana-manapun dapat tido..tapi adalah org yang suka mengganggu dia ni..sapa lagi kalau bukan tuan Ariff..


keamanan yang teramat aman...kalau dia tido..memang banyak keja dapat disiapkan...


mereka jugalah yang buat kita pening...tapi mereka jugalah yang buat mumy n papa rindu setiap masa...



Monday, 31-Aug-2009 08:14 Email | Share | | Bookmark
selamat menyambut hari kemerdekaan

selamat menyambut hari kemerdekaa...
semoga kita terus menikmati kemerdekaan yang ada hari ini dan mampu kita kekalkan buat generasi akan datang..
haha..penat la...last saturday tu ida dah hantar maid pulang bercuti selama sebulan..tu la yang penat menguruskan anak-anak dua org ni...nasib baiklah ada papa..dapat jg tolong mandikan budak2 ni dan menyiapkan apa yang patut...esok dah keja..adoi..sunyila kami tinggal bertiga..dan makin enjoylah anak2 aku buli mumy dia sendiri...wawa....
then terpaksa berulang alik ke kedai dgn anak2 juga...apa-apapun ida memang tabik spring dgn kaum ibu dulu2..terutamnya my mother..dapat membesarkan kami adik beradik seramai 10 orang... Terima kasih mom... ida sekarang baru besarkan mereka berdua ni pun dah menguji kesabaran..macam2 ragam mereka berdua
sekarang baru ida mengerti kenapa syurga terletak di bawah telapak kaki ibu..
walauapapun..mereka berdua jugala yang menceriakan hari-hari yang yg di lalui...
semoga kaum2 ibu di luar sana mampu bersabar dalam membesarkan dan mendidik mereka menjadi hamba Allah yang berjaya dunia dan akhirat..amin..amin... buat papa yang banyak menolong..terima kasih banyak2 coz menolong mumy...sebab tu la mumy sayang papa so much...

ni gambar2 yang lepas menghantar my maid gie airport....punyalah sedih time ni..buan apa,ida dengan my maid tu dah close sangat...dia pun baik dengan anak2 ida...kalau keja ni,tak pernah berkira...dan tak pernah melawan...sebab tu lah bersyukur juga ida di temukan dengan orang yang macam dia ni...dan anak2 idapun memang dah rapat sangat-sangat dengan dia ni...mana tak sedihnya..time suli(my maid) dah nak boarding..ariff dah peluk suli habis-habis dan siap nangis lagi..ida yang tengok pun tak tahan sedih di buatnya...dan bila sampai rumah ariff cari satu rumah dengan harapan suli masih ada di rumah..macam ti juga dengan Nuha...sedih betul tengok mereka...harap-harap suli dapat pulang kepangkuan kami semula..itulah harapan kami semua...wawa...bukan apa..ida ni biasa family ramai kat Sabah..then my huby ni cuma anak tunggal kat Swak ni..tu pasal la ida rasa sunyi nya dok sini ni....walauapapun...macam tu lah hakikatnya kaum perempuan ni..kalau dah bergelar isteri,tempat kita adalah di sisi suami tersayang kan....?














[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net